Deel deze pagina

2019-2020 2KK Weekbriefje 2kk 9/12 tot en met 13/12

Beste ouders,

 

Nadat de Sint en zijn Pieten vertrokken zijn naar Spanje, is het tijd om onze klas in een gezellige kerstsfeer te dompelen.

We begonnen op maandag met onze kerstboom te zetten. De boom die in onze klas staat is een kunstkerstboom. Bij een echte kerstboom zouden de naalden te veel onder het speelgoed van onze klas geraken. Het was dan ook al een hele belevenis om de takken van de boom te ontvouwen. En toen de juf het bovenste gedeelte op de boom zette, was de verwondering bij de kls groot. Ze hadden niet verwacht dat in zo een kleine smalle doos een hele kerstboom kon zitten.

Nu was het het moment om de boom te versieren. Eerst kwamen de lichtjes aan de beurt. Dat was een taakje voor de juf. Daarna mochten de kleuters om beurt iets uit mijn doos kiezen om in de boom te hangen. Onze boom is versiert met prachtige, zachte kerstfiguren en met breekbare kerstballen. Voorzichtigheid isdus aan te raden. Maar ik ben tevreden: tot hier toe zijn er nog geen kerstballen gesneuveld.

Deze week zijn we ook begonnen met het aanleren van onze nieuwjaarsbrief. In de loop van volgende week krijgt je kapoen deze mee naar huis.

Aan ons kerstknutselwerkje hebben we al heel hart gewerkt, maar het is nog helemaal niet klaar. Dat wordt volgende week dus nog even doorwerken. Wie nog kleine kerstballetjes heeft (max. 2cm diameter), mag die nog altijd meegeven naar school.

Wie nog geen pakje voor onder onze kerstboom mee naar school bracht, kan dit nog maandag meebrengen.

Op donderdag 19 december houden we in onze klas een kerstfeestje met muziek, spelletjes, pakjes en iets lekkers.

Niet vergeten: Maandag 16 december gaan de meisjes van onze klas zwemmen.

Groetjes

Juf Rita